H Παναχαϊκή πάει Μυκήνες στα πλαίσια του προγράμματος Πυθαγόρας

Για τις 21 Μαρτίου ημέρα Σαββάτο έχει προγραμματιστεί η δεύτερη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και την παρακολούθηση του ντέρμπι της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Αρκαδικού – Καβάλας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνει την δική του προσέγγιση στη γνώση με σκοπό να δώσει στα παιδιά τα πνευματικά εφόδια και τα οπτικά ερεθίσματα στο δρόμο προς την ομαδική και ατομική καταξίωση. Η γνωριμία και επαφή με υγιή πρότυπα στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και η συλλογή εικόνων από τα αξιοθαύμαστα μνημεία του τόπου μας είναι η αφετηρία στο δρόμο που χαράζει ένας αθλητής.

Ουσιαστικά η δράση Πυθαγόρας παντρεύει τον αθλητισμό με την παιδεία και τον πολιτισμό. Αυτό το πάντρεμα ιδεών λειτουργεί ευεργετικά στην ανάπλαση και διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης πριν 3 μήνες και η παρακολούθηση του αγώνα Ολυμπιακού – Κόροιβου.

 Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης και θα το παρακολουθήσουν παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων της ακαδημίας. Στη διάρκεια του ταξιδιού θα μιλήσουν ο ψυχολόγος των Ακαδημιών κ. Στεφανάτος Αλέξης, ο εκπρόσωπος του ΕΣΥΝ για τις καταστροφικές συνέπειες των αναβολικών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Παπαθανασίου Κώστας και Μυκωνιάτης Μάρκος σχετικά με τον πολιτισμό των Μυκηνών. Στο ημίχρονο του αγώνα Αρκαδικού – Καβάλας θα γίνει βράβευση των παραγόντων του μπάσκετ της Παναχαϊκής και του Αρκαδικού κ. κ. Παναγιώτη Σεμιτέκολου και Τάκη Παγκράτη.
Από το Blogger.